Mijn naam is Dorthe Hansems. Ik ben fysiotherapeut (sinds 1997) en manueel therapeut (sinds 2005) voor mensen en fysiotherapeut en osteopaat voor dieren. Mijn liefde voor het vak komt bij mijn vader vandaan, hij is namelijk ook fysio- en manueel therapeut.

Van huis uit ben ik opgegroeid met dieren. Toen ik nog in mijn ouderlijk huis woonde hadden wij honden, katten, pony's, een geit, kippen, duiven en konijnen.

Tijdens mijn studie fysiotherapie vernam ik dat het mogelijk was om dierenfysiotherapeut te worden. Dit was voor mij een logische volgende stap. Daarna heb ik mijn kennis verder uitgebreid met manuele therapie en osteopathie. Het holistische en causale vind ik met name interessant.

Momenteel woon ik met mijn man en drie kinderen in Donderen. Ook hier maken de dieren een belangrijk deel uit van ons gezin. Wij prijzen onszelf gelukkig met 4 paarden (waarvan één geboren is in 1984 (!)), 3 katten en 3 honden.

Mijn dochters hebben allebei pony-rijles. Zelf rijd ik (zeer) recreatief op mijn Friese paard Djurre. Ook doe ik veel grondwerk met hem. Met mijn Golden Retriever Benthe doe ik (ook recreatief!) behendigheid. Naast 'de Golden' heb ik twee Airedale Terriërs. 

Ik heb het geluk dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken!

Wie ben ik?